raise-salary-payday

Aanpakken die ‘oude’ wereld

Bijna 10 jaar geleden registreerde ik MeXtra via een advokatenkantoor als merknaam bij het Nederlandsch Octrooibureau. Een dergelijke registratie geldt voor 10 jaar en ik kreeg dan ook keurig een brief met daarin de melding dat in 2012 de registratie van de merknaam MeXtra zal eindigen. Ik kon in de brief aangeven of ik opnieuw voor de komende 10 jaar de merknaam wil vastleggen.

So far so good.

Een week later ontving ik van hetzelfde advocatenkantoor een factuur. Ze brachten daarin de correspondentie in rekening die het Octrooibureau hen had gestuurd en de brief die ze naar mij hebben gestuurd. Volgens de specificatie zijn ze 2 x 6 minuten bezig geweest met de behandeling van beide brieven. Het uurtarief dat ze daarbij hanteren is € 265,-, en dat is geen typefout. € 265,- per uur!
Daarbij kwam nog € 2,65 aan porti, in totaal € 55,65 excl. BTW.

Ik stond direct op tilt. Ik had hen geen opdracht gegeven om die correspondentie te verzorgen dus waar ze het recht vandaan halen om mij dus zomaar een factuur te sturen was mij een raadsel, en dat tegen een dergelijk absurd uurtarief.
Mijn tegenreactie was direct een mail sturen met daarin de opmerking dat ik niet van plan was een dergelijk factuur te betalen en dat ik zelf wel voor de correspondentie met het Octrooibureau zou zorgdragen.

Het antwoord van het advocatenkantoor was dat ik schriftelijk moest laten weten dat ik voortaan zelf voor de correspondentie zorg zou dragen maar dat ik nog steeds de factuur moest betalen.

Ik heb dat antwoord nog eens doorgelezen en  kon daarin toch echt lezen dat zij mij opdracht gaven een brief te schrijven. Dat heb ik gedaan en als bijlage heb ik een factuur bijgevoegd van, je raadt het al, € 55,65 excl. BTW voor het opstellen van die brief.

Vorige week kreeg ik een brief met daarin de mededeling dat ze de brief hadden ontvangen, dat zij aan het Octrooibureau hebben doorgegeven dat ik voortaan zelf de correspondentie verzorg én dat ze de factuur gaan crediteren! Enkele dagen ontving ik inderdaad de creditfactuur en vandaag heb ik mijn factuur ook omgezet in een creditfactuur.

Kortom, pik het niet langer dat dergelijke bedrijven facturen sturen voor dit soort zaken en zeker niet tegen een dergelijk uurtarief.

P.S. Wat zou een secretaresse op dat kantoor verdienen?

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>