free-wifi

Internet als nutsvoorziening!

Dinsdagavond 20 maart viel mijn oog op een tweet van William Valkenburg, alias @Bill_nl.

Ik ken William in eerste instantie van de openbarende video op Youtube, Theo is Online. In een later stadium hebben we elkaar ontmoet en was ik blij dat hij samen met een aantal cliënten – waaronder zijn broer Theo en zanger Benjamin – aanwezig kon zijn op het #VG20 event ‘Ben jij al online’.

Ik had al eerder naar Fast Moving Target gekeken toen #Fackeldeyfinds daar werd geïnterviewd door @stekel en @erwblo. Een aanrader voor eenieder die houdt van ongedwongen interviews op het gebied van o.a. media en technologie. Elke dinsdag om 21:00 uur is het programma #Topnames via een livestream te zien op FastMovingTargets.nl. Als je dan ook nog – net als ik – in het bezit bent van een Apple TV – dan kijk je vanuit je luie stoel naar #Topnames op je TV.

Dankzij de tweet van William dacht ik eraan om te kijken. Na een fijn interview met @Boris over #NextWeb en aanverwante onderwerpen kwam Wiliam in beeld. Een gepassioneerder man die zijn broer aan internet heeft geholpen en daarna de hele woonvoorziening waar hij met anderen woont. William verteld over wat het hen oplevert om op die manier in contact te zijn met familie en de rest van de wereld.

Gelukkig wordt #Topnames opgenomen en kun je hieronder het interview nog eens rustig bekijken. Laat het een inspiratiebron zijn voor iedereen die werkt met en voor mensen met een verstandelijke beperking en ertoe leiden dat binnen een paar jaar internet als nutsvoorziening wordt aangeboden.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>