Stichting Driestroom in de wolken

Na een goede voorbereiding is Stichting Driestroom 7 mei j.l. overgestapt op de cloudversie van MeXtra. Begeleiders, therapeuten en andere professionals schrijven nu online de ondersteuningsplannen in nauwe samenwerking met de cliënten. Een unicum in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

De invoering is bijzonder soepel verlopen en veel medewerkers reageerden enthousiast. Ook op twitter waren leuke reacties te lezen (zie rechts).

Enkele kenmerken van MeXtra.

  • De onderdelen uit het ondersteuningsplan komen systematisch terug in de dagrapportage.
  • Iedereen die in het ondersteuningsplan gekoppeld is aan een actie ten einde een doel te bereiken kan daar online zijn bevindingen over kwijt. Dat geldt dus niet alleen voor professionals maar ook voor de cliënten zelf en de mensen uit het netwerk. Cliënten krijgen hierdoor de kans meer regie in hun eigen zorgproces te nemen.
  • Het ondersteuningsplan wordt opgebouwd aan de hand van de Domeinen van Kwaliteit van Bestaan (SchalockVerdugo, 2002).
  • Doordat er heel systematisch wordt gerapporteerd op de doelen uit het ondersteuningsplan is men in staat in kortere tijd efficiëntere rapportage te schrijven.
  • MeXtra is bijzonder gebruiksvriendelijk zodat er slechts weinig uitleg nodig is om er meer te leren werken. Bedenkt u eens hoeveel tijd én geld dat scheelt in vergelijking met traditionele software in de zorg waar medewerkers enkele dagdelen op training moeten en dus in die tijd geen zorg kunnen leveren.
  • Als u meer wilt weten over deze innovatieve manier van omgaan met ondersteuningsplannen dan willen wij daar in een gesprek graag meer over laten zien. Het is ook mogelijk een gratis proefaccount af te sluiten of een geheel vrijblijvende pilot van 3 maanden uit te voeren.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>